Feestelijke opening Boerhaavetuin bij Kasteel Oud Poelgeest

Op donderdag 5 juni 2024 om 15:00 uur vond op deze zonnige middag de officiële opening plaats van de nieuw ingerichte Boerhaave heemtuin Die is aangelegd achter het koetshuis van kasteel Oud Poelgeest. Dat wil zeggen, een tuin “in de sfeer van Boerhaave”, want een echte botanische tuin (zoals de Hortus) gaat te ver voor het landgoed, dat voor onderhoud goeddeels van vrijwilligers afhankelijk is.
Een deel van de Boerhaavetuin wordt vlinder- en bijentuin, een deel moestuin (of kruidentuin) voor gebruik door het hotel en voor een deel zullen er “historische planten”komen. De gedachte is ook om de tuin een educatieve waarde mee te geven:  vergroten van kennis van planten en van de betekenis van planten voor de mens.
Op de vraag of MEC zou willen meedenken over de beplanting van de Boerhaavetuin en over het onderhoud daarvan, kon MEC Oegstgeest melden dat Roos Los en Marijke Hollander beschikbaar waren. Zo werd tegemoet gekomen aan de vraag of MEC haar ervaring met (onderhoud en aanleg van) een pluktuin zou willen delen.

Geplaatst op 6 juni 2024