Avondwandeling door het Leidse Heempark.

Een heempark is een speciaal aangelegde tuin, bedoeld om de inheemse, wilde flora en fauna te laten zien.

Het Leidse Heempark werd in 1959 aangelegd aan de Oegstgeesterweg in Leiden. Het staat vol met typisch inheemse flora met grote biodiversiteit uit verschillende landschapstypen, zoals bos, duin, moeras en wegberm. In het Heempark staan bij een aantal planten en bomen naambordjes met daarop informatie over de herkomst en het type landschap waar de plant of boom voornamelijk voorkomt.

Het MEC begeleidt een mooie avondwandeling door het Heempark op zaterdagavond 8 juni 2024. De avondwandeling start om 20.00 u bij het gebouwtje van het MEC (ijsclub Oegstgeest) aan de Oegstgeesterweg 43, en duurt ongeveer anderhalf uur.

Na afloop is er eventueel gelegenheid voor een kopje koffie in het MEC-gebouwtje waar ook informatiemateriaal aanwezig is.

Uw aanmelding is welkom op wandeling@mecoegstgeest.nl.

Geplaatst op 2 juni 2024