Excursies

Maandelijkse excursies voor publiek

Naast lessen voor de basisschoolleerlingen organiseert MEC Oegstgeest tien keer per jaar een excursie.  Op de tweede zondag van de maand is er een gegidste wandeling of fietstocht in of rond Oegstgeest In de zomermaanden vinden deze excursies plaats op zaterdagavond vanaf 20 uur en in de andere maanden op zondagmorgen vanaf 10 uur.

De excursies zijn bedoeld voor iedereen met belangstelling voor de natuur en de cultuurhistorie van het landschap. Ze duren anderhalf tot twee uur, zijn gratis en gaan iedere maand naar andere bestemmingen.

Iedere excursie wordt onder andere aangekondigd op deze website, in de Oegstgeester Courant en in het Leids Nieuwsblad. Ook op Social Media worden verdere details, zoals de startplaats, bekendgemaakt.

Onder deze link staan de geplande excursies voor 2023 – 2024.

Eigen excursie

Als u met een eigen groep een excursie of natuuractiviteit wilt uitvoeren kunt u ook een beroep doen op een gids van het MEC. Behalve de wandelingen die u bij de Ommetjes op deze website aantreft kunt u ook bij het aanbod voor de basisscholen interessante activiteiten voor een verjaardag of andere gelegenheid vinden.

Het maximum aantal deelnemers is tien en de kosten bedragen 25 euro.