Excursies

MEC Oegstgeest organiseert tien keer per jaar een wandeling of fietstocht in of rond Oegstgeest. In de zomermaanden vinden deze excursies plaats op zaterdagavond vanaf 20 uur en in de andere maanden op zondag vanaf 10 uur. De wandelingen of fietstochtjes duren anderhalf tot twee uur, zijn gratis en gaan steeds naar andere natuur- en cultuurhistorische bestemmingen.  Een overzicht tot de zomer van 2023 staat hiernaast.

Een of enkele weken vóór iedere wandeling worden onder andere op deze website, in de Oegstgeester Courant, het Leids Nieuwsblad en op websites als OEGST.nl verdere details met plaats van samenkomst aangekondigd.

Als u met een eigen groep een excursie of natuuractiviteit wil uitvoeren kunt u ook een beroep doen op een gids van het MEC. Behalve de wandelingen die u bij de Ommetjes op deze website aantreft kunt u ook bij het aanbod voor de basisscholen interessante activiteiten voor een verjaardag of andere gelegenheid vinden. Het maximum aantal deelnemers is tien en de kosten bedragen 25 euro.