Excursies

MEC Oegstgeest organiseert iedere maand een wandeling of fietstocht in of rond Oegstgeest. In de zomermaanden vinden deze excursies plaats op de tweede zaterdagavond van de maand vanaf 20 uur en in de andere maanden op de tweede zondag vanaf 10 uur. De wandelingen of fietstochtjes duren anderhalf tot twee uur, zijn gratis en gaan steeds naar andere natuur- en cultuurhistorische bestemmingen.

Zo is er in de afgelopen jaren gewandeld langs de historische waterwegen van Oegstgeest, rond de Klinkenburgerplas, van Rhijngeest naar Endegeest, in het natuurgebied Polders Poelgeest en gefietst in de Elsgeester polder, rond de grenzen van Oegstgeest, enzovoort. In 2018 organiseren we voor het eerst ook excursies in de buurdorpen Katwijk en Sassenheim. Natuurlijk met gidsen uit die dorpen. Een overzicht tot de zomer van 2018 staat hiernaast.

Een of enkele weken vóór iedere wandeling worden onder andere op deze website, in de Oegstgeester Courant, het Leids Nieuwsblad en op websites als OEGST.nl verdere details met plaats van samenkomst aangekondigd.