Nieuw bestuur

Het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest heeft een volledig nieuw bestuur.

 

Oud-bestuur
v.l.n.r. Rianne, Juul, Huub

Voorzitter Huub Hendrix, secretaris Rianne Meester-Broertjes en penningmeester Juul van Haastert vormden sinds jaar en dag het gewaardeerde bestuur van het MEC Oegstgeest. Na zoveel zittingsjaren vonden zij het hoog tijd voor vernieuwing.

Marjan van Meerloo is de nieuwe voorzitter, Jan Zanen is de nieuwe secretaris en Tom van der Meij is de nieuwe penningmeester, al zijn twee van de drie herintreders in het MEC bestuur.

Nieuw bestuur
v.l.n.r. Jan, Marjan, Tom

Tom van der Meij volgt Huub Hendrix op in de verantwoordelijke taak als Schoolprogrammacoördinator, waarbij Tom de aangeboden lessen voor de scholen koppelt aan de deelnemende groepen.

Joke Spannenburg volgt Huub Hendrix op als webmaster voor de website www.mecoegstgeest.nl.

Bestuurswisseling

De bestuurswisseling vond plaats in drie fasen:

De formele overdracht naar Marjan, Jan en Tom als nieuwe bestuursleden was tijdens de startbijeenkomst bij de opening van het nieuwe schooljaar op 4 september jl. Een en ander werd bevestigd met een vrolijke pubquiz.

De tweede fase vond plaats tijdens het dagje uit dat jaarlijks wordt georganiseerd voor alle MEC-vrijwilligers. Dit jaar op 22 september jl. Bij die gelegenheid waren er niet alleen toespraken van de nieuwe voorzitter, maar ook afscheidscadeautjes voor het oude bestuur.

Op 24 oktober werd al het voorgaande bekrachtigd tijdens een officiële afscheidsreceptie voor de externe contacten (schoolleiders, docenten, vertegenwoordigers van de gemeente en collegae milieuorganisaties), waarbij het oude bestuur definitief werd uitgezwaaid. Maar een definitief afscheid zal het niet zijn, want Huub, Rianne en Juul blijven alle drie actief als vrijwilliger bij de lessen.

De Oegstgeest Courant wijdde een artikel met een mooie foto aan deze receptie. Ook de foto’s hieronder werden gemaakt door Wil van Elk van de Oegstgeester Courant.

Geplaatst op 9 oktober 2023