Zondag 5 november: Paddenstoelenspeurtocht in Oud Poelgeest

Wandel de paddenstoelenspeurtocht in Oud-Poelgeest

De populaire paddenstoelenspeurtocht van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest in Oud Poelgeest is dit jaar op zondag 5 november. Wij ontvangen u graag tussen 10.00 uur en 11.30 uur in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub).

Fraaie knotszwam

Fraaie knotszwam

Het succes van de opzet, zoals die vanwege Corona noodzakelijk was, is inmiddels een mooie traditie: Aan de hand van een kaartje wandelt u met uw gezelschap de route. Bij verschillende paddenstoelen staat een bordje met informatie. Vooral voor kinderen is deze speurtocht een feest!

Vooraf aanmelden per e-mail is noodzakelijk via wandeling@mecoegstgeest.nl. Dan staat er koffie of thee voor u klaar en krijgt u van de gids een korte uitleg, het routekaartje en antwoord op uw vragen.

Paddenstoelen zijn geen planten, maar de vruchten van zwammen, van schimmels die als een wereldwijd web onder de grond leven. In oktober was het te droog en te warm, maar door het natte weer schieten ze nu letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Ze zijn vaak prachtig om te zien, en het is nog leuker om er meer over te weten te komen.

De gids blijft tot 12.00 uur beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

De bordjes langs de route worden pas aan het eind van de middag opgehaald. Het is dus mogelijk om de route de hele dag te lopen en de informatie te lezen.  Via deze link ziet u de route van de wandeling en een foto met beschrijving van de 28 soorten die men passeert.

Voor zondag 10 december staat er een wandeling gepland op het landgoed bij Kasteel Endegeest.

Geplaatst op 29 oktober 2023