Zaterdag 9 september: Vleermuizen spotten

Vleermuizen zoeken op een mooie zomeravond in Oud Poelgeest.

Zaterdagavond 9 september a.s. kunt u met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een bat-detector kunnen we ze horen.

Om 19.30 u ontvangen wij u met koffie en thee in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20.15 u, als het donker begint te worden, wandelen we door Oud Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21.30 u sluiten wij af.

Opgeven is noodzakelijk in verband met een beperkt aantal zitplaatsen. U kunt zich opgeven per email wandeling@mecoegstgeest.nl.

Dit is de laatste zomeravondwandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen om 10.00 u. De eerste najaarswandeling is op zondag 8 oktober a.s. Dan is er een paddenstoelenspeurtocht bij Kasteel Oud Poelgeest gepland.

Geplaatst op 6 september 2023