Zaterdag 10 juni 2023: Singelparkwandeling

Op zaterdag 10 juni organiseren we een avondwandeling in het Leidse Singelpark.

Om 20:00 uur staan de gidsen klaar aan de stadskant van Station Leiden Centraal, waar zowel het busstation is als een ruime mogelijkheid om fietsen te parkeren.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Met zijn 6 kilometer is het Singelpark ‘het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland’, een veelzijdige wandelroute langs de Zeven Singels van Leiden. We lopen een deel van de Singelparkroute. Het MEC besteedt vooral aandacht aan de natuur, en we gaan speuren naar stoepplantjes. Uiteraard kunt u ook genieten van de kunst en het historische stadsschoon langs de route.

De wandeling is gratis, aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel prettig; via wandeling@mecoegstgeest.nl.

In de maanden juli en augustus biedt het MEC traditiegetrouw geen gegidste wandeling aan. De volgende wandeling is gepland op zaterdagavond 9 september. Dan maken we, na een korte inleiding, een vleermuizenexcursie bij Kasteel Oud Poelgeest en in de Leidse Hout.

Geplaatst op 8 juni 2023