Schoolprogramma voor 2022-2023 is vastgesteld

Het programma dat het MEC dit schooljaar gaat uitvoeren met de basisscholen van Oegstgeest is vastgesteld en kunt u hier bekijken. Op de lijst die u daar ziet staan de onderwerpen, de scholen, de datums en de begintijden aangegeven. De groepen die daarbij horen staan niet op die lijst, maar kunnen natuurlijk wel door leerkrachten en vrijwilligers van het MEC bekeken worden.

Het is weer een programma waaraan de 25 actieve natuurgidsen van het MEC hun handen vol zullen hebben: 94 lessen over 12 onderwerpen met meestal 3 of vier vrijwilligers per keer. Maar het betekent ook dat zo’n 2500 Oegstgeester schoolkinderen weer een plezierige en leerzame les zullen hebben, meestal buiten de klas. Waar ze dingen ontdekken die ze zich soms hun hele leven blijven herinneren.

De favoriete onderwerpen zij al jaren dezelfde: vogels kijken, waterdiertjes vissen en voor de jongsten de bosspeurtochten in de herfst en in de lente. Maar ook op de andere onderwerpen werd goed ingeschreven. Het MEC-programma lijkt voor leerlingen en leerkrachten dus nog steeds interessant in deze virtuele tijden. Gewoon naar buiten, ook als het een beetje regent en ontdekken dat de natuur in het echt nog leuker is dan op het scherm.

Geplaatst op 17 september 2022