Zaterdag 10 september 2022: Vleermuizen spotten in Oud-Poelgeest en de Leidse Hout.

Zaterdagavond 10 september a.s. kunt u met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector kunnen we ze horen.

Om 19:30 uur ontvangen wij u met koffie en thee in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20:15 uur, als het donker begint te worden, wandelen we door Oud-Poelgeest en de Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21:15 uur sluiten wij af.

Wij verzoeken u zich voor deze avond aan te melden vanwege de beperkte ruimte in het MEC-gebouw. U kunt zich opgeven per email: wandeling@mecoegstgeest.nl.  

Kijk voor informatie over het MEC en onze wandelingen ook op de website mecoegstgeest.nl

Dit is de laatste wandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de excursie weer op zondagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur. Op zondag 9 oktober a.s. is er een paddenstoelenspeurtocht in het park Oud-Poelgeest.

Geplaatst op 5 september 2022