Zondag 9 oktober 2022: Paddenstoelenwandeling in Oud-Poelgeest

Op de tweede zondag van oktober organiseert het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest een paddenstoelenwandeling in Oud Poelgeest. Wegens succes maken wij van deze wandeling, in de opzet zoals die vanwege Corona noodzakelijk was, een mooie traditie: aan de hand van een kaartje wandelt u de route. Bij verschillende paddenstoelen staat een bordje met informatie. Vooraf aanmelden per e-mail is noodzakelijk via wandeling@mecoegstgeest.nl. Dan staat er koffie of thee voor u klaar en krijgt u van de gids een korte uitleg, het routekaartje en antwoord op uw vragen.

Paddenstoelen zijn geen planten, maar het zijn de vruchten van zwammen, van schimmels die als een wereldwijd web onder de grond leven. Door het natte weer schieten ze letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Ze zijn vaak prachtig om te zien, en het is nog leuker om er meer over te weten te komen. Op de foto, gemaakt door onze gids Joop Vlieg, ziet u de Porseleinzwam, die ieder jaar wel in Oud-Poelgeest is te zien.

Wij ontvangen u daarvoor graag op zondag 9 oktober tussen 10.00 uur en 11.30 uur in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). De gids blijft nog tot 12.00 uur beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

De bordjes langs de route worden pas aan het eind van de middag opgehaald. Het is dus mogelijk om de route de hele dag te lopen en de informatie te lezen. Late wandelaars kunnen het routekaartje hier downloaden en afdrukken.

Op zondag 13 november (van 10.00 tot 11.30 uur) wandelt het MEC in Endegeest en Rhijngeest.

Geplaatst op 4 oktober 2022