Zondag 14 november 2021: Rhijngeest en Endegeest

Zondag 14 november 2021 biedt het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC) weer een wandeling aan. De MEC gidsen nemen u mee naar het gebied rond kasteel Endegeest en het bos van Rhijngeest.

Het thema van deze herfstwandeling is de flora en fauna in deze tijd van het jaar. Zo weten we dat de oudste bomen in dit gebied dateren van vlak na de 80-jarige oorlog. De linde voor het kasteel Endegeest is dus al bijna 400 jaar oud. Ook is er aandacht voor paddenstoelen, die vooral in Rhijngeest in veel soorten voorkomen.

Een ander onderwerp is de boeiende historie van de landgoederen. Daarbij zal ook kort aandacht geschonken worden aan de beelden die op Endegeest staan.

De wandeling start om 10.00 u en duurt tot ca. 11.30 u. We beginnen bij het gemeentehuis van Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg 13. Het gebied is ook voor rolstoelen toegankelijk. De wandeling is gratis.

Het MEC houdt zich aan de geldende coronamaatregelen. Wij verzoeken u zich per mail aan te melden voor de wandeling op info@mecoegstgeest.nl.

Meer informatie over de landgoederen kunt u vinden op de website via deze link.

De volgende wandeling is op zondag 12 december 2021, ook van 10:00 uur tot 11:30 uur.

Geplaatst op 10 november 2021