Paddenstoelenspeurtocht groot succes

De paddenstoelenwandeling die door Joop Vlieg voor zondagochtend 10 oktober 2021 was uitgezet in het park van Oud-Poelgeest was een groot succes. 35 volwassenen en 20 kinderen hadden zich via de mail aangemeld.

Maar zeker evenveel liefhebbers liepen de wandeling op eigen houtje, sommigen al op vrijdag of zaterdag. Het plattegrondje waarop de vindplaatsen waren aangetekend kon je al vanaf donderdag van deze website ophalen en afdrukken.

De aangemelde wandelaars werden ontvangen met koffie, terwijl Joop beschikbaar was voor extra uitleg. Hoewel het paddenstoelenseizoen nog niet op zijn hoogtepunt was, konden de bezoekers toch een twintigtal soorten bekijken. Een ervan was de zeer zeldzame Kroontjesknotszwam waarvan hieronder een foto staat.

Voor liefhebbers volgen hier nog een link naar de beschrijving van alle paddenstoelen van de speurtocht en een link naar een artikel over paddenstoelen in de (digitale) NRC van zondag.

Geplaatst op 11 oktober 2021