Zaterdag 4 september 2021: Vleermuizen

Zaterdagavond 4 september as. kunt u met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector kunnen we ze horen.

Om 19:45 uur ontvangen wij u met koffie en thee in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (het clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20:30 uur, als het donker begint te worden, wandelen we door Oud-Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21:30 uur sluiten wij af.

Aanmelden is in verband met de coronamaatregelen noodzakelijk. Wij kunnen in het MEC-gebouw 15 personen ontvangen. Een huishouden telt als één, inclusief kinderen. Ons coronaprotocol vindt u hier.

U kunt zich opgeven per email: info@mecoegstgeest.nl.

Kijk voor informatie over het MEC en onze wandelingen ook op de website.

Dit is de laatste wandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen van 10.00u tot 12.00u. De volgende wandeling is op zondag 10 oktober as.

Geplaatst op 28 augustus 2021