Zondag 11 april 2021 Lentevogels in Polders Poelgeest

Het MEC wil de traditie om op de tweede zondag van de maand een wandeling door de natuur aan te bieden, graag voortzetten. In deze Coronatijd is buiten zijn en genieten heel belangrijk.

Deze maand is dat op 11 april a.s. De wandeling gaat deze keer door het natuurgebied Polders Poelgeest.

Het nieuwe broedseizoen is in volle gang. De vogels zijn voor een groot deel teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden. De ganzen en eenden hebben gezelschap gekregen van kieviten, scholeksters en grutto’s.

Het MEC houdt zich uiteraard aan de Coronaregels. Dit betekent dat we niet met grotere groepen onder begeleiding van een gids kunnen wandelen. Het wordt ook deze maand weer een self guiding tour.

Op de site van het MEC, www.mecoegstgeest.nl, vind je een plattegrond bij Ommetjes en dan wandeling nummer 2. Daar kun je ook een zoekkaart downloaden waarop 23 vogels zijn afgebeeld die je hier in het voorjaar kunt aantreffen. Achtergrondinformatie is ook te vinden in het boekje ‘Inspirerende dwaaltochten’ waar de wandeling in het kader van Open Monumentendag 2020 beschreven is onder nr 2. Zie de link  www.openmonumentendagoegstgeest.nl

Op zondag 9 mei 2021 is er een fietstocht door de bollenvelden. Misschien mag die weer begeleid worden door vrijwilligers vanuit de Stichting Milieu Educatiecentrum Oegstgeest.

Geplaatst op 4 april 2021