Wandeling 14 februari 2021 Pastoorswetering en Bos van Wijckerslooth

Het MEC wil de traditie om op de tweede zondag van de maand een wandeling door de natuur aan te bieden graag voortzetten. Deze maand is dat dus 14 februari as., Valentijnsdag.

Dit moet wel in aangepaste vorm omdat groepen niet groter mogen zijn dan twee. Dat betekent dat u met een ander persoon of met leden van het huishouden kunt wandelen met de beschrijving en het kaartje op deze website. Jammer genoeg kunnen we de wandeling niet met gidsen begeleiden. Het wordt dus een self guiding tour.

U kunt de plattegrond en de beschrijving bekijken en downloaden via deze link  De wandeling staat ook beschreven in het boekje 11 Inspirerende Dwaaltochten dat werd gemaakt voor de Open Monumentendag 2020. Dat is ook opgenomen in onze Ommetjes.

De wandeling gaat deze keer door het bos van Wijckerslooth en langs de Pastoorswetering, een historisch getijdenstroompje, dat uitwatert in de Rijnsburgse Vliet, tegenwoordig Oegstgeesterkanaal. Je begint in het bos, aan de Rhijngeesterstraatweg.

Fijn om die wandeling op deze speciale dag met een vriend of vriendin te lopen.

De volgende wandeling is op zondag 14 maart 2021. We hopen dat we dan weer begeleide wandelingen kunnen aanbieden. Noteer deze datum vast in je agenda.

Geplaatst op 9 februari 2021