Zaterdag 12 september: Vleermuizen zoeken in Oud-Poelgeest en Leidse Hout

Zaterdagavond 12 september a.s. kunt u met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector kunnen we ze horen.

Om 19:30 uur ontvangen wij u met koffie en thee in het MEC gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20:00 uur, als het donker begint te worden, wandelen we door Oud-Poelgeest en de Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21:30 uur sluiten wij af.

Opgeven is in verband met de coronamaatregelen noodzakelijk. In het gebouw kunnen niet meer dan 10 mensen ontvangen worden. U kunt zich opgeven per email: info@mecoegstgeest.nl en ontvangt bevestiging of u mee kunt lopen.

Kijk voor informatie over het MEC deze website. Daar vindt u ook het coronaprotocol voor excursies en wandelingen.

Dit is de laatste zomeravondwandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Geplaatst op 3 september 2020