Zondag 9 augustus: Wandeling in Oud-Poelgeest en Heemtuin Leiden

Het is zomer, de zon schijnt, de lockdown is versoepeld en het is tijd voor een mooie wandeling. We blijven wel dichtbij huis maar in Oegstgeest is voldoende mooie natuur.

De wandeling op zondag 9 augustus as. leidt ons naar landgoed Oud-Poelgeest bekend om de stinsenplanten die we in het voorjaar kunnen bewonderen. Maar er is ook mooie andere natuur. De wandeling over het landgoed zal begeleid worden door een vrijwilliger van het MEC. Tijdens de wandeling is er aandacht voor de flora, de fauna en de historie van het gebied. Als we tijd genoeg hebben bezoeken we ook nog de heemtuin.

De excursies zijn bedoeld voor inwoners van Oegstgeest van alle leeftijden, maar ook anderen zijn welkom. De wandeling start om start om 10.00u bij het MEC gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de IJsclub). Na de wandeling drinken we een kopje koffie. Om  ca. 11.30 uur gaan we weer uit elkaar.

De toegang van het gebouwtje naar Oud Poelgeest –een smal bruggetje-  is niet te passeren met een rolstoel.

De bijeenkomst is gratis. Opgeven is door beperkingen aan groepen als gevolg van corona noodzakelijk. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl.

De volgende bijeenkomst is op een zaterdagavond begin september 2020. We krijgen dan informatie over vleermuizen en gaan in de schemering naar vleermuizen kijken. Houd het bericht in de Oegstgeester in de gaten.

Geplaatst op 6 augustus 2020