Zondag 8 maart 2020: Vogels in Polders Poelgeest

Een oude volkswijsheid luidt: als de dagen gaan lengen, gaat de winter strengen.

We hopen dat het op zondag 8 maart a.s. mooi lenteweer is met een zacht briesje. Want op die dag organiseert het Milieu Educatiecentrum Oegstgeest een wandeling door het natuurgebied Polders Poelgeest.

Het nieuwe broedseizoen komt er weer aan.  De eerste vogels keren terug uit hun overwinterings-gebieden. De ganzen en eenden krijgen weer gezelschap van kieviten, scholeksters en grutto’s.

De start van de wandeling is om 10.00 uur  bij de molen achter de wijk Poelgeest en duurt ongeveer anderhalf uur. Na de wandeling is er koffie op de historische scheepstimmerwerf ‘Klaas Hennewerf’. De wandeling is ook heel geschikt om met kinderen te lopen. Het traject is niet goed toegankelijk voor rolstoelen.

Deelname is gratis. U kunt zich opgeven per mail: info@mecoegstgeest.nl. Op maandag 13 april 2020 organiseert het MEC een fietstocht door de bollenvelden langs de grenzen van Oegstgeest. Kijk op de website

Geplaatst op 3 maart 2020