Zondag 9 februari 2020: Lente op Oud-Poelgeest?

De dagen worden weer langer en de eerste sneeuwklokjes komen al uit. De lente, de tijd van nieuw leven in de natuur breekt aan.

Daarom gaat de maandelijkse wandeling op zondag 9 februari aanstaande naar landgoed Oud-Poelgeest bekend om de stinsenplanten.

De wandeling over het landgoed zal begeleid worden door een natuurgids van het MEC. Tijdens de wandeling is er met name aandacht voor de stinsenplanten. Verder besteden wij aandacht aan de overige flora, aan de fauna en aan de historie van het gebied.

De excursies zijn bedoeld voor inwoners van Oegstgeest van alle leeftijden, maar ook anderen zijn welkom. De wandeling start om start om 10.00 uur bij het MEC gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de IJsclub). Na de wandeling drinken we een kopje koffie. Om  ca. 11.30u gaan we weer uit elkaar.

De toegang van het gebouwtje naar Oud Poelgeest –een smal bruggetje-  is niet te passeren met een rolstoel.

De bijeenkomst is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl. De volgende wandeling is op zondag 8 maart 2020. Dan gaan we kijken of de grutto’s weer zij n aangekomen in het natuurgebiedje Polders Poelgeest. Noteer deze datum vast

Geplaatst op 3 februari 2020