Zondag 13 januari 2019: Winterwandelen rond de Klinkenbergerplas

In 2014 is rond de plas –een gesaneerd zandwingebied- een wandelpad aangelegd. Afgelopen jaar is het gebied na uitgebreide inspraak van burgers opnieuw ingericht. Daarbij is zoveel mogelijk getracht rekening te houden met de diverse groepen gebruikers.

Het thema van de excursie is  flora in de winter en wintervogels dus neem je verrekijker mee. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan wat de natuur in de winter nog meer aan moois te bieden heeft. De wandeling staat onder leiding van deskundige gidsen.

De wandeling start om 10.00u en duurt tot ca. 11.30u. De start is bij de ingang naar de Klinkenbergerplas naast de fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart. Het gebied is ook voor rolstoelen toegankelijk. De wandeling is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl.

De volgende wandeling is op zondag 10 maart 2018, ook van 10.00 – 11.30 uur. Dan gaan we de grutto’s en andere vogels bekijken in het natuurgebied Polders Poelgeest. Noteer deze datum vast in je agenda.

 

Geplaatst op 5 januari 2019