Zondag 11 november 2018: Herfstwandeling

Zondag 11 november 2018 is er weer een publiekswandeling. We gaan wandelen en kijken in het gebied rond kasteel Endegeest en het bos van Rhijngeest.

Het thema van deze herfstwandeling is de flora en fauna in deze tijd van het jaar en de boeiende historie van de landgoederen. De oudste bomen in dit gebied dateren bijvoorbeeld van vlak na de 80-jarige oorlog. De linde voor het kasteel Endegeest is dus al bijna 400 jaar oud. We gaan natuurlijk ook op zoek naar paddenstoelen, die in november rijkelijk aanwezig zijn. Ook zal kort aandacht geschonken worden aan de beelden op Endegeest. Om een indruk te krijgen van wat zoal te zien is kunt u hier klikken op een verslag met foto’s die vorig jaar tijdens deze excursie werden gemaakt.

De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot ca. 11.30 uur.  We beginnen bij het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg.  Het gebied is ook voor rolstoelen toegankelijk. De wandeling is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl. Meer informatie over de landgoederen kunt u hier vinden.

De volgende wandeling is op zondag 14 januari  2019, ook van 10.00 –11.30 uur, en gaat naar de (nieuwe) Klinkenbergerplas.

 

Geplaatst op 23 september 2018