Zaterdag 9 juni 2018: naar de eendenkooi in Warmond

Zaterdag 9 juni as. organiseren we in plaats van een wandeling door Oegstgeest een bijzonder uitstapje. Eén van de vrijwilligers van de Eendenkooi Warmond wil een rondleiding verzorgen op de Eendenkooi. Het adres is Mennenweg Sassenheim (zie kaartje website). De rondleiding start om 20.00 uur.

In de 17e eeuw is in Warmond een eendenkooi opgericht. Deze eendenkooi bevond zich in een Warmond zonder snelweg en spoorverbinding. De vlakbij gelegen Haarlemmermeer was toen nog een groot en gevaarlijk meer. Na jarenlang als eendenkooi beheerd te zijn, bevindt de eendenkooi zich anno 2009 op een keerpunt. Het eenzijdige gebruik als bedrijfsmatige eendenkooi sluit niet langer aan bij de wensen van de samenleving. Niettemin is de eendenkooi Warmond een uniek stuk cultuurgoed en natuurgebied in Teylingen. De eeuwenoude eendenkooi wordt nu beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. De afgelopen zes jaar is de eendenkooi met zorg hersteld, zodat alles er nu weer prachtig bij ligt.
De eendenkooi wordt nu weer als een werkende eendenkooi beschouwd.

Het MEC  wil  weten op hoeveel mensen er gerekend kan worden en daarom willen we graag dat u zich opgeeft via info@mecoegstgeest.nl. U kunt dan ook opgeven of u mee wilt fietsen of dat u op eigen gelegenheid gaat.

Wilt u alvast meer weten over deze Eendenkooi kijk dan op http://www.eendenkooiwarmond.nl

De volgende wandeling is op zaterdagavond 7 juli as. en voert ons langs de kreken van Oegstgeest.

Geplaatst op 2 juni 2018