Zaterdag 12 mei 2018: Wandelen onder hoogspanningsmasten van de Morsebel

Op zaterdag 12 mei as organiseert het Milieu Educatie Centrum (MEC Oegstgeest) weer een publiekswandeling in de avonduren. Deze wandeling leidt ons door een bijzonder stukje Oegstgeest dat bij veel inwoners onbekend is. De wijk Morsebel is in de jaren ’80 van de vorige eeuw gebouwd. Veel sloten van het oude weidegebied zijn in stand gehouden. Onder de hoogspanningsleidingen die door het gebied lopen zijn het Jan Wilspark en het Jan David Zocherpark aangelegd. Tezamen zorgt dit voor verrassende vegetatie. Zeker in mei zijn er volop bloeiende wilde bloemen en struiken, in het water, langs het water en op de open stukken. Het is een afwisselend gebied waar veel over te vertellen valt wat plantenrijkdom betreft.

De start is om 20:00 uur bij de bushalte aan het eind van de Klein Profijtlaan komende vanaf de Haaswijklaan. Het traject is toegankelijk voor rolstoelen. De wandeling zal ca. anderhalf uur duren.

Opgeven is niet noodzakelijk maar wel prettig voor de organisatie. Opgeven kan per email: info@mecoegstgeest.nl.

Geplaatst op 6 mei 2018