Schooljaar 2017-2018 afgesloten

Het schooljaar 2017-2018 zit er voor het MEC weer op. De twee laatste activiteiten waren de moestuin en de waterdiertjes.

Voor de moestuin is een nieuw programma bedacht dat blijkens het enthousiasme van de deelnemers veel perspectief brengt voor de komende jaren. De leerlingen worden in vier teams verdeeld en die circuleren van tuin naar tuin. Dat is al een soort speurtocht. Bij ieder station krijgen ze een deel van het moestuinverhaal te zien en te horen en doen ze zelf proefjes.

Het team dat de nieuwe aanpak pionierde na de les op 12 juni 2018

Spullen voor demonstratie en proefjes

Een plankje in het midden, netjes voren maken, zaaien, een stok erlangs en afwachten wat er opkomt

Oost Indische kers, bloem en groente

En weer terug naar school……

Moestuinen in volle glorie. Deze foto is gemaakt in september

 

 

 

Van 29 mei tot en met 14 juni werden er ook weer waterbeestjes gevangen en bestudeerd. Als vanouds een populaire bezigheid waaraan dit keer 15 groepen deelnamen. Ook het prachtige weer werkte mee aan het feestje. Hierbij een paar foto’s van de drie locaties waar we actief waren:  de brede sloot langs de Hazenboslaan bij Jenaplanschool De Kring. Park Rijnweyde  bij Openbare basisschool Het Dok en een sloot bij het nieuwe fietspad van Nieuw Rhijngeest naar de Endegeesterstraatweg.

 

Montessori groep bij de bekende plek langs de Hazenboslaan

En wat is er daar dan te zien ??

 

 

Groep 5 van Het Dok aan het werk in park Rijnweyde

Leo Kanner leerlingen bij het nieuwe fietspad van Nieuw Rhijngeest naar de Endegeesterstraatweg

 

Geplaatst op 21 juni 2018