Zondag 8 april 2018 Fietstocht naar de Elsgeesterpolder en het Overbosch in Voorhout

Zondag 8 april 2018 gaan we niet wandelen, maar fietsen. We starten  om 10 uur bij de Parkeerplaats van het Groene Kerkje in Oegstgeest. We fietsen onder de A44 door naar de Elsgeesterpolder. Langs deze polder loopt een oud strandwalletje waar op de geestgrond nog bollen geteeld worden. De bollen staan, hopen wij, uitbundig te bloeien, een prachtig gezicht al die verschillende kleuren. Bloeiende bollen zijn een fijne plek voor bijen dus heel belangrijk voor de bijenstand. Er zijn ook lammetjes en weidevogels. Rond 11.00 uur zijn we bij het Overbosch in Voorhout. Daar maken we een wandelingetje onder leiding van één van de vrienden van het Overbosch. Er is door vrijwilligers de afgelopen jaren veel werk verzet en dat laten ze u graag zien!. Daarna vervolgen we onze fietstocht en we eindigen weer bij het Groene Kerkje

De volgende keer gaan we weer wandelen. We gaan dan ook weer van de zondagochtend naar de zaterdagavond. De wandeling is op zaterdag-avond12 mei 2017. We maken een wandeling onder de hoogspannings-masten in de Morsebel.

 

Opgeven hoeft niet maar mag wel via info@mecoegstgeest.nl. Meer informatie kunt u vinden op de website www.mecoegstgeest.nl.

 

Geplaatst op 3 april 2018