Zondag 10 december 2017: Oud-Poelgeest

Het onderwerp van de maandelijkse excursie is dit keer kasteel en landgoed Oud-Poelgeest.  Eerst een presentatie en dan een wandeling over het landgoed.

Het MEC heeft voor het nieuwe seizoen samenwerking gezocht met andere organisaties. De presentatie over het kasteel zal verzorgd worden door Sylvia Braat, deskundige en lid van de Vereniging Oud Oegstgeest. De wandeling over het landgoed zal begeleid worden door een vrijwilliger van het MEC. Tijdens de wandeling is er aandacht voor bomen en vogels in herfst en winter en de historie van het gebied.

De presentatie start om start om 10.00u en wordt gegeven in het MEC gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (het clubgebouw van de IJsclub). De bijeenkomst wordt na de wandeling om ca. 11.30u afgesloten.

Het gebouw waar de presentatie gegeven wordt is ook voor rolstoelen toegankelijk. De toegang naar landgoed Oud-Poelgeest –een smal bruggetje-  is niet te passeren met een rolstoel.  De bijeenkomst is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl.

De volgende wandeling is op zondag 14 januari 2018 van 10.00 – 11.30 uur over het strand in Katwijk in samenwerking met het IVN. Noteer deze datum vast in je agenda.

 

Geplaatst op 5 december 2017