Zondag 9 april 2016: fietsen door de Elsgeesterpolder

FIETSTOCHT VAN HET MILIEU EDUCATIE CENTRUM OEGSTGEEST ROND DE ELSGEESTERPOLDER.

 

We starten  om 10 uur bij de Kruidenpluktuin bij het Winkelcentrum De Lange Voort in Oegstgeest. We fietsen via het Groene Kerkje naar de Elsgeester-polder. Langs deze polder loopt een oud strandwalletje waar op de geestgrond nog bollen geteeld worden. De bollen staan nu uitbundig te bloeien, een prachtig gezicht al die verschillende kleuren. Bloeiende bollen zijn een fijne plek voor bijen dus heel belangrijk voor de bijenstand. Er zijn ook lammetjes en weidevogels. Rond 11.30 uur zal de fietstocht eindigen bij het MEC gebouwtje naast de ijsbaan van Oegstgeest waar een kopje koffie of thee voor u klaar staat.

De volgende keer gaan we weer wandelen. Dat is op zaterdagavond

13 mei 2017. We maken dan een wandeling langs de Pastoorswetering.

 

Opgeven hoeft niet maar mag wel via info@mecoegstgeest.nl. Meer informatie kunt u vinden op de website www.mecoegstgeest.nl.

Geplaatst op 5 april 2017