Oegstgeester natuurfotowedstrijd

De vier beste natuurfoto’s van Oegstgeest

08augustus-frans-bekink-vechten-langs-de-hazenboslaan

Frank Bekink maakte langs de Hazenboslaan deze foto van een mantelmeeuw die een reiger wil beletten zijn kuikens te pakken. Deze ruzie kreeg de meeste stemmen en is de beste Natuurfoto van Oegstgeest.

06juni-a-noort-lepelaar-in-polders-poelgeest

Adri Noort kreeg de tweede prijs voor deze foto van een lepelaar in het natuurgebied Polders Poelgeest die hij in juni 2016 maakte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mieke Doets maakte deze foto van klaprozen in het gras langs de Rhijnhofweg in juli 2016 en kreeg daarvoor de derde prijs.

09september-ineke-benning-vliegenzwammen-in-oud-poelgeest

Deze foto van vliegenzwammen in Oud-Poelgeest werd in september 2015 gemaakt door Ineke Benning, die er een eervolle vermelding van de jury mee verdiende

De jubileumfotowedstrijd

Ter gelegenheid  van ons 10 jarig bestaan organiseerden we, samen met de Oegstgeester Courant een fotowedstrijd. Vanaf september 2015 tot en met augustus 2016 konden deelnemers per maand per persoon maximaal twee natuurfoto’s inzenden. Die moesten in die maand in Oegstgeest zijn gemaakt. Daaruit koos een deskundige jury (die de namen van de inzenders niet kende) de drie beste foto’s. De jury bestond uit Adri de Groot, auteur van Vogeldagboek.nl, Ada van der Aar, IVN natuurgids en fotograaf, Nanko van Kampen, MEC vrijwilliger en natuurgids en Willemien Timmers, redacteur van de Oegstgeester Courant. De winnende foto werd  afgedrukt in de Oegstgeester Courant en op deze website. Alle foto’s een eerste, tweede of derde plaats hebben gehaald vind u hier

Uit de twaalf maandwinnaars koos het publiek vanaf 21 september tot 1 oktober 2016 de Oegstgeester Natuurfoto van het jaar. De fotograaf die van de jury over het hele jaar de meeste punten kreeg werd de Oegstgeester natuurfotograaf van het jaar. Dat werd Roos Los-Den Hartogh.

De winnende foto en de winnende fotograaf werden bekendgemaakt op woensdag 19 oktober 2016 om 19:30 uur in het Dorpscentrum. In de Oegstgeester Natuurkalender 2017 werden alle winnende foto’s nog eens afgedrukt.

De poster voor de feestelijke bekendmaking

De beste natuurfotograaf van Oegstgeest, Roos Los-Den Hartogh ontvangt haar prijs van Rianne Meester-Broertjes, secretaris van MEC Oegstgeest. Van links naar rechts op de de foto: Mieke Doets, Roos Los-Den Hartogh, Adri Noort, Rianne Meester-Broertjes en Frank Bekink

Geplaatst op 11 oktober 2016