Zondag 9 oktober 2016, Wandelen onder de hoogspanningsleidingen in Haaswijk

Er worden dit najaar opnieuw  publiekswandelingen georganiseerd. De komende maanden zal er weer op elke tweede zondag van de maand tussen 10.00u en 11.30u een wandeling plaats vinden waarvoor alle inwoners van Oegstgeest en andere belangstellenden van harte worden uitgenodigd.

Tijdens deze wandelingen worden steeds verschillende delen van Oegstgeest verkend, waarbij gekeken wordt naar ‘de natuur dichtbij’ en de historie van het gebied. De eerstvolgende wandeling is zondag 9 oktober. Deze leidt ons door een bijzonder stukje Oegstgeest dat bij veel inwoners onbekend is.  De wijk Haaswijk is in de jaren ’80 van de vorige eeuw gebouwd. Veel sloten van het oude weidegebied zijn in stand gehouden. Dit zorgt voor verrassende vegetatie. Het Jan Wilspark heeft een veelzijdige plantengroei waardoor vogels, insecten en amfibieën zich er thuis voelen.

De start is om 10.00u bij het bushalte aan het eind van de Klein Profijtlaan komende vanaf de Haaswijklaan. Het traject is toegankelijk voor rolstoelen.

Opgeven is niet noodzakelijk maar wel prettig voor de organisatie. Opgeven kan per email: info@mecoegstgeest.nl.

Geplaatst op 1 oktober 2016