Vrijdag 22 mei 2015, Nationale Vogelweek Excursie in de Polders Poelgeest

De week van 17 tot en met 23 mei is de nationale vogelweek. Dan worden overal in Nederland excursies naar vogelgebieden gehouden. In onze regio organiseren IVN regio Leiden samen met het MEC Oegstgeest op vrijdagavond 22 mei vanaf 19:30 een excursie in het natuurgebied Polders Poelgeest. Tegen die tijd zijn ongeveer alle soorten die in het zuiden de winter doorbrachten weer in onze streken. Er valt dan veel te horen en te zien, zowel op en in het water, in het riet en in de struiken. Ook het tijdstip, tegen het vallen van de avond helpt, omdat veel vogels vooral ’s ochtends en ’s avonds extra actief zijn. Na afloop van de wandeling is er koffie of thee op de Historische Scheepswerf Klaas Hennepoel. U kunt zich opgeven via de website van de Nationale Vogelweek . Het maximum aantal deelnemers is 30. Deelnemers worden om 19.30 uur verwacht bij de Molen in het natuurgebied. Als u met de auto komt kunt u die parkeren aan het einde van de Jac. P Thijsselaan in Oegstgeest.

Geplaatst op 19 april 2015