Vrijdag 10 april 2015, Opening Wandelnetwerk Bollenstreek

Op vrijdag 10 april openden Wethouder Jos Roeffen van Oegstgeest en Huub Hendrix, voorzitter van het bestuur van het MEC, het Oegstgeester deel van het Wandelnetwerk Bollenstreek. Dit netwerk is een initiatief van de Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en de gemeentes Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Katwijk en Oegstgeest sloten zich er later bij aan. MEC Oegstgeest is bij dit project betrokken omdat wij adviseerden bij het uitzetten van de routes in Oegstgeest, omdat we maandelijks wandelexcursies organiseren maar vooral omdat we vanuit dit netwerk een aantal Oegstgeester Ommetjes willen uitzetten. Die worden op een kaart gezet en op deze website zal over elk van deze wandelingen extra informatie worden opgenomen. We hopen de kaart in juni, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van MEC Oegtstgeest te kunnen uitdelen.

Na de onthulling van een informatiebord langs de route liepen de genodigden onder leiding van gids Tom van der Meij een rondje vanaf het Irispark, langs het Oegstgeester kanaal en de Haarlemmer Trekvaart en via de Lange Voort weer terug naar het startpunt.

Geplaatst op 19 april 2015