Lentewandeling door de schildersbuurt

Met 15 personen wandelden we op zondag 9 maart 2014 door de schildersbuurt van Oegstgeest. Het belangrijkste doel was om een kijkje te nemen bij de groene schoolpleinen in de wijk: de Jenaplan school De Kring en de Montessori school. En al lopend te genieten van wat er zo vroeg in het voorjaar al groeit en bloeit. En dat was veelbelovend na een zeer zachte winter en enkele mooie voorjaarsdagen. Ook deze morgen scheen een stralende zon.

Marijke Burgel liet ons de schoolpleinen zien en vertelde over de vele voordelen die zo’n schoolplein heeft in vergelijking met de “normale” verharde schoolpleinen. Kinderen zijn er enthousiast over, er wordt veel meer samengespeeld ook tussen jongeren en oudere kinderen. De fantasie wordt geprikkeld en het is zelfs zo dat kinderen er na school en in het weekeinde naar toe willen.

Onderweg bleek er ook van alles te zien. Het vroege voorjaar zorgde voor uitbundig bloeiende sierkersen, die langs nogal wat van de lanen van Oegstgeest zijn aangeplant en zo’n 40 tot 50 jaar oud zijn. In sommige straten zijn trouwens de oorspronkelijke bomen gerooid en soms al vervangen door nieuwe exemplaren of ze zullen binnenkort worden vervangen. Zo zijn er in de Jan Steenlaan magnolia’s geplant, langs de sportvelden in de Hofbrouckerlaan koningslinden en worden er in de Van Goghlaan amberbomen geplant.

Dat het al vroeg voorjaar is bleek ook uit het bloeiende biggekruid, de lieveheersbeestjes en drie vlinders die hun winterverblijf hadden verlaten en zich in alle glorie vertoonden.

Geplaatst op 9 maart 2014