Zaterdag 13 juli: Wandeling bij het Groene Kerkje, met verslag

Het MEC Oegstgeest begeleidt op zaterdagavond 13 juli een wandeling in het natuurgebied bij het Groene Kerkje. De wandeling gaat voornamelijk door het nieuwe gedeelte van de begraafplaats aan de overkant van het kerkje. Het nieuwe stuk is eigenlijk een mooi park met een vijver, bos en open ruimte. Er groeien bijzondere planten zoals orchideeën  De gemeente is de laatste jaren het bosgedeelte aan het opknappen en er worden nieuwe bomen geplant.
Er wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van het Groene Kerkje.

De wandeling start om 19.30 uur op de parkeerplaats van het Groene Kerkje (Haarlemmerstraatweg, Oegstgeest) en duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden is niet nodig maar wel prettig; u kunt zich opgeven op wandeling@mecoegstgeest.nl.

 

Verslag

Na een regenachtige dag werd het een mooie avond.

Ik heb het niet precies geteld, maar ik denk een kleine 20 mensen kwamen op de wandeling af. Het had in de Oegstgeester Courant en in het Leids Dagblad gestaan. Gelukkig was Joop er ook voor wat aanvullingen hier en daar en ook de deelnemers hadden af en toe een leuke inbreng. Nooit geweten dat er pindakaasbomen bestonden. Ze staan op de oprit van het nieuwe gedeelte van de begraafplaats. En we hebben inderdaad een aantal orchideeën gevonden, weliswaar bijna uitgebloeid, maar toch.

Marijke

Geplaatst op 7 juli 2024