Zondag 10 maart 2024: Vogels kijken in Polders Poelgeest

Een oude volkswijsheid luidt: als de dagen gaan lengen, gaat de winter strengen. Wij hopen dat het op zondag 10 maart a.s. mooi lenteweer is met een zacht briesje want op die dag organiseert het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC) een wandeling door het natuurgebied Polders Poelgeest.

Het nieuwe broedseizoen is in volle gang. De vogels zijn voor een groot deel teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden. De ganzen en eenden hebben gezelschap gekregen van kieviten, scholeksters en grutto’s.

Na de wandeling gaan we een kijkje nemen bij de historische scheepstimmerwerf ‘Klaas Hennewerf’ van Alexander de Vos.

De start van de wandeling is om 10 uur bij de molen achter de wijk Poelgeest en duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling kan heel goed met kinderen gelopen worden. Voor rolstoelen is het traject minder geschikt zeker nu door het natte weer hele delen slecht begaanbaar zijn.

Aanmelden voor de wandeling is niet verplicht, maar wel prettig. Dat kan op wandeling@mecoegstgeest.nl.

Op zondag 14 april 2024 organiseert het MEC een fietstocht door de bollenvelden langs de grenzen van Oegstgeest.

 

Geplaatst op 29 februari 2024