Zaterdag 14 september 2019; Vleermuizenavond

Zaterdagavond 14 september as. kunt u met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector kunnen we ze horen.

Om 19.30 uur ontvangen wij u met koffie en thee in het MEC gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20.00 uur, als het donker begint te worden, wandelen we door Oud Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Om ongeveer 21.30 uur sluiten wij af.

Opgeven is niet noodzakelijk maar wel prettig. Dit kan per email: info@mecoegstgeest.nl.

Dit is de laatste zomeravondwandeling op zaterdag. Vanaf november organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen van 10.00u tot 12.00u.

Geplaatst op 9 september 2019