Zondag 12 mei 2019: Fietsen door de Elsgeesterpolder, verslag

Op zondagmorgen 12 mei fietste een groepje van 11 Oegstgeestenaren de door de Stichting MEC voorbereide fietstocht door de Elsgeesterpolder: veel zon en een frisse wind aan deze buitenkant van de gemeente Oegstgeest.

We vertrokken vanaf het Groene Kerkje, na een korte toelichting op de geschiedenis van de Haaswijkboerderij en het Groene Kerkje. In de Elsgeesterpolder zagen we diverse weidevogels en ook de zingende veldleeuwerik.  We pauzeerden bij een uilenkast en zochten oeverzwaluwen in een hoop zand. De bollen waren uitgebloeid, maar de molen De Hoop doet Leven staat nog immer fier aan de rand van de polder, te wachten op de molenaar.

In Voorhout heeft de groep gewandeld in het Overbosch, een natuurgebiedje nabij de nieuwe rotonde. Een mooi natuurlijk bos, op een plek waar je dit niet verwacht. En dat openbaar toegankelijk is.

De terugreis ging over het fietspad langs de Leidse Vaart, via de gevangenis en het pad naast de spoorlijn, door Warmond weer terug naar Oegstgeest. Ook deze fietstocht was weer een combinatie van natuur en cultuur in de directe omgeving van ons mooie dorp Oegstgeest.

Geplaatst op 20 april 2019