De kruidenpluktuin wordt winterklaar gemaakt

De vrijwilligers van het MEC zijn dit jaar nog één keer aan het werk op 6 december 2016. We gaan de Mierikswortel uitgraven, die is inmiddels 4 jaar oud en voor wie wil is er een stuk beschikbaar! Er staat al een nieuwe jonge Mierikswortel. Wat kunt u met die wortel doen? Zoek het op op de website van het MEC onder kruidentuin en daar mierikswortel (www.mecoegstgeest.nl)
Wat kan er in de winter nog geoogst worden? In ieder geval rozemarijn, salie, oregano en laurier en als er nog blad aan zit tijm en bieslook. Voor de andere kruiden zullen we tot het voorjaar moeten wachten.

Hierbij een recept voor de Mierikswortel van Roos Los-Den Hartogh:
2 eetlepels mayonaise, 1 puddinglepel grove mosterd, een puddinglepel mierikswortel, zout peper en eventueel knoflookpoeder of vers geperste knoflook en twee eetlepels yoghurt. Alles mengen en dan proeven of het zacht genoeg is, zo niet dan eventueel nog een of twee eetlepels yoghurt extra toevoegen! Lekker bij carpaccio van rosbief, of bij gerechten met zalm.

Geplaatst op 27 november 2016