Zaterdag 11 juni 2016: verslag wandeling in het Bos van Wijckerslooth

Op 11 juni 2016 hebben een 18-tal mensen genoten van een zaterdagavondwandeling in het Bos van Wijckerslooth. Onder de bezielende leiding van Margreet Wesseling, schrijfster van het boek ‘Bos van Wijkerslooth¬† te Oegstgeest, biografie van een bos”, hebben de deelnemers veel kunnen leren van de historie en de actuele stand van dit bos. Weinigen wisten dat er een ooit een bisschop had gewoond die er een eigen huis had laten bouwen. Jammer genoeg is daar niets meer van terug te vinden. Veel aandacht ook voor de verschillende bomen. Met zekerheid is er niets over te zeggen, maar de bomen aan de beukenlaan zijn waarschijnlijk toch zo’n 150 jaar oud. Historie, cultuur en natuur kwamen op deze avond prachtig samen. Ook voor degenen die deze wandeling hebben gemist is het boek van Margreet zeker een aanrader.

 

Geplaatst op 5 juni 2016