Zaterdag 11 juli 2015, Verslag van een wandeling onder de hoogspanningsleidingen van de Morsebel

Zaterdagavond om 20 uur verzamelden zich 22 personen zich aan het einde van de Kleyn Proffytlaan in Haaswijk voor een avondwandeling langs het Energiepad richting Jan David Zocherpark in de wijk de Morsebel. Dit is een langgerekt park van meer dan 100 meter breed onder de hoogspanningsleidingen. Er is hier op een heel creatieve manier van de nood, dat er onder hoogspanningsleidingen niet gebouwd mag worden, een deugd gemaakt.  Dat is ook duidelijk uit het feit dat je er elke dag tientallen buurtbewoners, vaak met de hond, hun rondjes ziet maken. Er ligt een gevarieerd park met hooi- en schapenweitjes, sloten, mooi geschoren brede heggen, knotwilgen en schelpenpaden. En dat het gebied tal van interessante planten herbergt verraste de bewoners van de naburige huizen die met de wandeling meeliepen. Ook broeden en foerageren er allerlei vogels en de variatie aan planten levert ook een rijke insectenwereld op.

Geplaatst op 15 juli 2015