Zondag 8 maart 2015, Lentevogels kijken in de Polders achter Poelgeest

Op zondag 8 maart aanstaande nemen de natuurgidsen van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest u mee op een wandeling door het natuurgebied Polders Poelgeest. Het nieuwe broedseizoen komt er weer aan. De eerste vogels zijn terug van hun overwinteringsgebieden en de ganzen en eenden hebben weer gezelschap van kieviten, scholeksters en grutto’s.

De grutto's en kieviten zijn terug

De grutto’s en kieviten zijn weer terug. Deze foto werd gemaakt op 24 februari 2015

De excursie begint om 10 uur bij de molen achter de wijk Poelgeest, vlakbij het einde van de Jac P Thijsselaan. Na de wandeling is er koffie op de historische Klaas Hennewerf. Het MEC zorgt dat er enkele telescopen en wat extra verrekijkers beschikbaar zijn. Als u zelf een kijker hebt, neem die dan mee en zorg ook voor goed schoeisel (laarzen), zeker als het geregend heeft.

De wandeling is gratis. Als u mee wil lopen kunt u zich aanmelden op info@mecoegstgeest.nl

Geplaatst op 1 maart 2015