11 januari, Wintervogels op de Klinkenbergerplas

Op zondag 11 januari 2015 om 10.00 uur starten we onze eerste wandeling van 2015 bij het strandje van de Klinkenbergerplas, onderaan de fietsersbrug uit Haaswijk.

De wandeling gaat rond de  Klinkenbergerplas, inmiddels eigendom van de gemeente Oegstgeest. We lopen rond de grote en de kleine plas. Die laatste is recent opengesteld voor het publiek. Het thema van de wandeling is ‘wintervogels’, dus als u een verrekijker hebt neem die mee! We nemen extra kijkers en telescopen mee zodat iedereen de vogels goed kan zien. We zien vogels, vooral eenden, die hier overwinteren, maar ook soorten die het gehele jaar in ons plassengebied aanwezig zijn. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan wat de natuur in de winter nog meer aan moois te bieden heeft, zoals bomen en paddenstoelen.  Klik hier voor een verslag van de wandeling van vorig jaar.

Omdat het pad op sommige plaatsen nogal zanderig is het niet heel gemakkelijk om met een rolstoel mee te doen. Opgeven mag, maar is niet verplicht, bij info@mecoegstgeest.nl  De eerstvolgende wandeling is op zondag 8 februari 2015 en gaat langs de Haarlemmer Trekvaart.

 

Geplaatst op 4 januari 2015