6 december, Botanische narcissen en tulpen geplant in de Kruidenpluktuin

In het weekend na Sinterklaas waren er 5 mensen op aan het werk om zo’n 400 bollen te planten in de Kruidenpluktuin. Hoe kwam dat zo?
De heer Jan-Piet Tijssen uit Oegstgeest, een hobbykweker van historische bolgewassen, had wat bollen over. Jaap Maandag, onze plaatselijke hovenier, was zo vriendelijk hem door te verwijzen naar onze Kruidenpluktuin. Wij zijn blij met deze bollen die ook een cultuurhistorische waarde hebben voor Oegstgeest. Het betreft een mengsel van een 50-tal narcissen en mengsels van verschillende tulpengroepen, zoals vroege en late tulpen, enkele en gevulde tulpen, botanische tulpen en wat bijzondere bolgewassen.

Over de bollen en de kweker zullen we u meer vertellen als de planten boven de grond komen. Ze hebben een mooi plekje gekregen en zo zal de Kruidenpluktuin ook in het vroege voorjaar van 2015 een bijzonder plekje zijn!
Ook nu zijn er nog bloeiende kruiden te bewonderen, zoals goudsbloem, hyssop en de bijzondere ananassalie.

Geplaatst op 18 december 2014