9 november, Het bos van Wijckerslooth

Op zondag 9 november 2014 vond onze winterwandeling door het Bos van Wijckerslooth plaats. We startten om 10 uur met 14 deelnemers. Het was prachtig weer, de zon scheen. Een fotograaf van het Witte Weekblad nam nog een foto van het wandelgezelschap, die in de editie van 12 november te zien is. Marijke Burgel was onze gids. Ze maakte daarbij onder andere gebruik van het onlangs verschenen boek over het Bos van Wijckerslooth, geschreven door Margreeth Wesseling. Belangstellenden kunnen het kopen in de Oegsgeester (en Leidse) boekhandels.

Er viel genoeg te vertellen voor een wandeling van anderhalf uur. Zo werd onze bomenkennis, ook van de bomen waar de bladeren al van af gevallen waren, Ook werd onze paddenstoelenkennis en onze vogelkennis weer opgefrist en kwamen vele interessante cultuurhistorische weetjes aan de orde.

Het was een heerlijke besteding van de zondagochtend.

Geplaatst op 9 november 2014