25 augustus, Nieuws uit de kruidentuin

In de Kruidenpluktuin heeft een bijzondere vlinder, de Koninginnepage, haar eitjes afgezet. We hebben wel 4 prachtige rupsen van deze bijzondere vlinder gevonden. De rups leeft op verschillende schermbloemigen, vooral op Wilde peen, Dille en Kervel. Kervel staat er volop in de tuin! De snelvliegende vlinder is zeldzaam, maar vindt toch zo af en toe landjes met onbemeste voedselplanten zoals in de Oegstgeestse kruidenpluktuin. De rups overwintert als pop, dat betekent dat we uitgebloeide planten in de winter moeten laten staan, anders hebbe de poppen geen kans te overleven.
Graag willen we Oegstgeestenaren nog meer laten meegenieten van de Kruidenpluktuin. Behalve kruiden of bloemen plukken kunt u ook stekjes krijgen van lavendel, zaailingen van tijm, we kunnen u helpen aan kruiden voor kruidenazijn of aan lavendel voor geurzakjes.

We zijn weer aan het werk in de kruidenpluktuin op de dinsdagen 2 en 16 september van 10-11.30 uur.

 

 

 

Geplaatst op 26 augustus 2014