Boomfeestdag 2014 in Oegstgeest

Op woensdag 12 maart, de nationale boomfeestdag, zijn er in de Vincent van Goghlaan 29 Amberbomen (Liquidambar styraciflua) geplant door leerlingen van groep 3,4,5 van de Jenaplanschool de Kring. De Amberboom komt oorspronkelijk uit Amerika. De bladeren lijken wat op die van de Esdoorn en krijgen in de herfst prachtige kleuren.

In de week ervoor was er een bomenles verzorgd door het MEC-Oegstgeest.De kinderen kregen informatie over de bomen, waarom moesten de bomen die er stonden weg, hoe oud en hoe groot zijn de nieuwe bomen, waarom willen we bomen en ook hoe moeten ze geplant worden. Met laarzen aan en grote scheppen mee gingen ze aan de slag.

Bij het planten was er belangstelling van omwonenden, van het MEC, en van de Groen en Natuuradviescommissie. Alles geschiedde onder toezicht van Wethouder Jos Roeffen, samen met Peter Kampf, André Kuiper en Marianne van Veldhuizen van het Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Oegstgeest. Voor deze feestelijke gelegenheid waren er zelfs vlaggenmasten met vlaggen neergezet. Na afloop van het planten kregen de kinderen elk een Gingko boompje om thuis te planten.

Geplaatst op 14 maart 2014