Ommetjeskaart en informatieblad

Terug naar overzicht

De aanleiding voor het beschrijven van de ommetjes en de ommetjeskaart was het tienjarig bestaan van het Milieu Educatiecentrum Oegstgeest in 2017. Hieronder staan negen rondwandelingen van 0,9 tot 3,9 km. Ze sluiten aan op het wandelroutenetwerk van de provincie Zuid-Holland. De genummerde knooppunten van dit netwerk ziet u ook op de kaartjes en beschrijvingen.

De papieren versie van de kaart, formaat 30×40 cm, is gratis verkrijgbaar op het gemeentehuis van Oegstgeest zo lang de voorraad strekt. U kunt ook een aan u zelf geadresseerde en van een postzegel voorziene envelop sturen naar MEC Oegstgeest, Clinkenburgh 27, 2343 JG, Oegstgeest. Dan wordt de kaart aan u toegezonden.

Het Oegstgeester ommetjesproject is uitgevoerd door Marijke Burgel-Hollander, Huub Hendrix, Marianne Kooijmans en Rianne Meester-Broertjes. De wandelingen op de kaart en de informatie op de website zijn gebaseerd op de publiekswandelingen en fietstochten die elke tweede zondagochtend van de maand (in de zomer op de tweede zaterdagavond) door het Milieu Educatiecentrum van Oegstgeest worden uitgevoerd.  De gemeente Oegstgeest en de Vereniging Oud Oegstgeest steunden het project met informatie en toestemming om illustraties te gebruiken. Het bureau Cartographics uit Hoorn ontwierp de kaart en het informatieblad.

De A3 kaart bekijken, downloaden en afdrukken

1-HH-Ned-1504-Oegstgeester ommetjes-kaart-vz-v4

Klik op de kaart hierboven om te vergroten.

 

Om de kaart op vol formaat (30×40 cm) af te drukken kunt u hier het linkerdeel apart openen, (downloaden) en afdrukken en hier het rechterdeel. De twee op A4 afgedrukte delen kunt u aan elkaar plakken tot de volledige kaart.

Meer weten? De Canon van Oegstgeest

CanonvanOegtgeestDit geweldige boekje van 136 bladzijden en talloze afbeeldingen werd in 2007 uitgegeven door de Vereniging Oud Oegstgeest. Tijdens uw wandeltochten door en rond het dorp zult u gebouwen, waterwegen, parken, beelden, ruïnes en andere zaken tegenkomen, waarvan de geschiedenis in dit boek wordt beschreven en geïllustreerd. Via deze link kunt u de tekst van het boekje als pdf-bestand downloaden.

Het A3 informatieblad bekijken, downloaden en afdrukken

Klik op het informatieblad hierboven om te vergroten.

Om het informatieblad op vol formaat (30×40 cm) af te drukken kunt u hier het linkerdeel apart openen, (downloaden) en afdrukken en hier het rechterdeel. De twee op A4 afgedrukte delen kunt u aan elkaar plakken tot het volledige informatieblad.

Terug naar overzicht