Andere wandelingen in en rond Oegstgeest

Terug naar overzicht

Behalve de bovenstaande ommetjes zij er natuurlijk andere wandelingen in en rond Oegstgeest beschreven. Vier ervan staan hieronder, elk met een link naar de uitgebreidere beschrijvingen en routekaarten.

De bomenwandeling uit 2003

Ed de Bruijne (overleden in december 2019), vrijwilliger van het eerste uur bij het MEC Oegstgeest, was bioloog, een geweldig plantenkenner en fervent wandelaar. Tijdens wandelingen door Oegstgeest inventariseerde hij de bomen langs de lanen en in de tuinen en parken van het dorp.

De “Wolkers eik” aan de rand van de schaatsbaan, gezien vanuit het park van Oud-Poelgeest

Hij stelde een wandeling samen die in 2003 tijdens de week van Groen Oegstgeest werd gepresenteerd. U kunt de kaart en de beschrijving hier downloaden.

Parkenroute: de acht van Oegstgeest

In april 2019 beschreef Ernst Koningsveld twee wandelingen. Elk van beide begint bij het toegangshek van Oud- Poelgeest, leidt door acht parken in en net buiten Oegstgeest. Als ze worden gekoppeld loop je een achtvorm van 16 kilometer. Hier kunt u een pdf bestand met de beide wandelingen  downloaden.

De ingang van Oud-Poelgeest

Wandelen door stedelijk hout

Het Zuid-Hollands Landschap publiceerde eind 2020 vijf (winter)wandelingen in de provincie. Een daarvan is een wandeling door de stadsrand aan de westkant van Leiden. De totale wandeling van 15 kilometer voert door Warmond, Oegstgeest en een klein stukje Leiden. U kunt de route overigens inkorten tot 10 of 5 kilometer.

De routebeschrijving kun je hier downloaden.

11 Inspirerende dwaaltochten

De Open Monumentendag die op 11 en 12 september 2020 zou plaatsvinden ging niet door vanwege de coronabeperkingen. De Stichting Osger Support, die in Oegstgeest het programma organiseert, heeft in plaats daarvan een boekje samengesteld met 11 dwaaltochten. De eerste 9 komen overeen met de MEC ommetjes die hierboven werden beschreven. Soms is de route een beetje anders en er zijn interessante aanvullingen op de beschrijvingen van de ommetjes.

In dit gebouw (Geversstraat 46 en 48) was van 1938 tot 1954 de Montessorischool gevestigd.

Nieuw zijn twee dwaaltochten. Nummer 10 voert door Nieuw Rhijngeest en nr 11 langs de scholen van vroeger,

Terug naar overzicht