Water- en weidevogels

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter zijn er veel vogels in ons land. Trekken die vogels dan niet weg naar het warme zuiden?

Ja, en nee: in de winter zitten hier veel vogels, ganzen en eenden (onze wintergasten) die ’s zomers in het hoge noorden zitten en daar broeden. Voor hen ligt Nederland in het zuiden. Hier vinden zij voldoende voedsel om de winter door te komen, omdat we hier veel voedselrijk water en grasland hebben. Vooral de water- en weidevogels, zoals ganzen, eenden, kieviten en grutto’s komen naar ons land.  Zij hebben in het voorjaar als eerste een nestje. Terwijl het buiten nog erg koud is, moeten ze de eieren warm zien te houden; hoe doen ze dat?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken in ons eigen ‘wetland’: de Klaas Hennepoelpolder en Veerpolder. We hebben zoekkaarten, verrekijkers en zelfs telescopen om alles goed te kunnen zien.

 

Voor wie:          groepen 3-6

Waar:               In de Klaas Hennepoelpolder en Veerpolder, start bij de ingang van de polders aan het einde van de Martinus Houttuynhof (wijk Poelgeest)

Tijdsduur:         circa 75 minuten

Wanneer:          week 11 en 12 (2020)