De moestuin

In een moestuin is veel te zien en te ontdekken: hoe groeien plantjes? Wat is er nodig voordat je de groenten en vruchten kunt eten? Wat is er allemaal, hoe zien ze er uit? Hoe smaken ze hier?

Bij deze les staan de ontwikkeling van een zaadje tot een plant centraal (eigenlijk de cyclus van zaad tot zaad) en alles wat er in een tuin bij komt kijken. Afgestemd op de leeftijds-/schoolgroepen gaan de kinderen met begeleiding in de tuinen op ontdekking. De kinderen mogen tijdens de les ook zelf aan de slag.

We werken aan het beschikbaar stellen van materiaal, als handreiking bij de voorbereiding van de buitenles, om op school met de groep te behandelen. Naast de beleving van de groei van een bol of een plant in de klas zijn er korte, goede en leuke filmpjes beschikbaar, bijvoorbeeld van ‘Klokhuis’, over groei van planten, bodemleven en wormen, etc.

De moestuinles wordt aangeboden in juni en in september. Allebei interessante maanden voor de moestuinders.

Voor wie:          groepen 3 t/m 6

Waar:               Volkstuincomplex van de Oegstgeester Volkstuinvereniging (van Cuycklaan, in de wijk Grunerie), of Het Zonneveld (Nachtegaallaan, bij speeltuin Vogelwijk Leiden)

Tijdsduur:         circa 90 minuten

Wanneer:          week 37 en 38 (10 t/m 21 september 2018) en week 27 (1 t/m 5 juli 2019)