« Terug naar alle lesprojecten

De moestuin

In een moestuin is veel te zien en te ontdekken: hoe groeien plantjes? Wat is er nodig voordat je de groenten en vruchten kunt eten? Wat is er allemaal, hoe zien ze er uit? Hoe smaken ze hier?

Bij deze buitenles staan de ontwikkeling van een zaadje tot een plant centraal en om alles wat daar in een tuin bij komt kijken. Kiemen, groeien, bloeien en alle veranderingen in de vorm en kleuren van planten. Afgestemd op de leeftijd  gaan de leerlingen met begeleiding in de tuinen op ontdekking.  Ze gaan tijdens de les ook zelf aan de slag.

Voorafgaand aan het veldwerk krijgt de leerkracht materiaal toegezonden om de groep voor te bereiden. Naast de beleving van de groei van een bol of een plant in de klas zijn er ook korte, goede en leuke filmpjes beschikbaar, bijvoorbeeld van ‘Klokhuis’, over groei van planten, over bodemleven en wormen, etc.

De moestuinles wordt aangeboden in juni. Een les duurt ongeveer 90 minuten. De juiste data waarop de moestuinexcursies  plaatsvinden zijn vindt u via deze link.