« Terug naar alle lesprojecten

Kids Repair Class

Reparateurs van Repair Café Oegstgeest laten leerlingen in de bovenbouw in kleine groepen ontdekken dat ze ook zelf mankementen kunnen herstellen. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke eigendommen, zoals kleding, knuffels, schooltassen, fietsen, speelgoed (mechanisch of elektrisch) of kleine huishoudelijke apparaten. Ook kunnen kleine meubels en hulpmiddelen van school gezamenlijk worden gerepareerd en leren de leerlingen daardoor diverse reparatietechnieken.

De leerlingen gaan onder deskundige begeleiding van vrijwilligers praktisch aan het werk met naald en draad (knuffels), de naaimachine (kledingreparaties) en met eenvoudig gereedschap dat voor allerlei speelgoed en schoolmateriaal gebruikt zal worden. Ze glimmen van trots als hun reparatie slaagt en ze leren zo dat ze duurzaam bezig zijn en vooral dat veel spullen niet weggegooid hoeven worden maar kunnen worden gerepareerd.

Onderdeel van deze activiteit is dus ook aandacht en discussie over duurzaamheid, waarbij MEC-vrijwilligers zijn betrokken.

In totaal wordt deze les dit schooljaar uitgevoerd op deze datums en beginuren.

Tenslotte kunnen leerlingen van de bovenbouw van alle basisscholen van Oegstgeest elke woensdagmiddag dat de activiteit in de ochtend plaatsvindt van 14 tot 17 uur met hun spullen terecht voor reparatie met en door de vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest.

Meer informatie over Repair Café Oegstgeest op: www.repaircafeoegstgeest.nl